Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ​
    • ​ BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ ​ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME​ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALPU
    • BEYLİKOVA​
    • ÇİFTELER
    • GÜNYÜZÜ
    • HAN
    • ​ İNÖNÜ
    • MAHMUDİYE
    • MİHALGAZİ
    • MİHALIÇÇIK
    • ODUNPAZARI
    • SARICAKAYA
    • SEYİTGAZİ
    • SİVRİHİSAR
    • TEPEBAŞI
    BİRİMLER
    • HUKUK
    • DÖNER SERMAYE
    • SİVİL SAVUNMA
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    • GENEL BİLGİLER
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYONUMUZ-VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E- HİZMETLER
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ (TBS)
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ (HBS)
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BROŞÜR VE LİFLETLER
    TARIMSAL DESTEKLER
    TÜRK TARIM ORMAN DERGİSİ
    DİJİTAL TARIM KÜTÜPHANESİ
    TARIM ORMAN BÜLTENİ
    TARIMSAL HAVA RAPORLARI
    • ZİRAİ DON
    • TARIMSAL HAVA TAHMİNİ
    • HASAT ZAMANI TAHMİNİ
    • SICAKLIK NEM İNDEKSİ
    GIDADA DOĞRU BİLGİ
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksEskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

BESTHONEY ERASMUS PROJESİNİN 2. AYAĞI İTALYA AGRIGENTO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5.06.2025 / Gösterim Sayısı : 214 / Arşiv
​




Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün, Erasmus + Programı, Mesleki İşbirliği Ortaklıkları kapsamında yürüttüğü bestHONEY( En iyi Bal için Hijyen, Paketleme ve Üretim Standartlarının AB Düzeyine Getirilmesi) Erasmus + Projesinin İkinci Uluslararası Toplantısı 27-29 Mayıs 2025 tarihleri arasında İtalyanın Agrigento şehrinde gerçekleştirildi.

Fransa, İtalya (Agrigento), İtalya (Bari), İspanya ile ortak olduğumuz projemizde ev sahibliğini yapan ortağımız Azienda Sanitaria Provinciale di Agrigento  ( ASPAG)  da ilk gün açılış toplantısı yapıldı.  Kurum yetkilisi Dr. Giuseppe CAPODIECI, proje ile kurumsal kapasitelerinin olumlu etkilendiğini ve ülkeler arası mesleki işbirliklerinin öneminden bahsetti.  Agrigento Belediye Başkanı Sayın Francesco MICCICHE;  proje ile Agrigento ili başta olmak üzere, uzun vadede Türkiye ile AB Ülkeleri arasında balda ticari faaliyerlerin artacağı ve kırsal kalkınmaya katkı sağlanacağı üzerine konuşma yaptı. Proje sahibi Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ; Agrigento'da bulunmaktan ve mesleki işbirliğinin devamından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Proje katılımcıları ile birlikte saha çalışmaları kapsamında Agrigento'dan yaklaşık  40 km uzaklukta bulunan Montallegro yakınlarındaki  Riversa Naturale Orientata Torre Salsa isimli ormanlık bir alanda bulunan ve yaklaşık 70 adet kovanın bulunduğu bir arılık ziyaret edildi. Sicilya arıları hakkında teknik düzeyde bilgi alışverişi yapıldı ve kayıt altına alındı. Aynı gün Agrigento İline 60 km uzaklıkte bulunan Cattolica Eraclea Bölgesinde bulunan ve Sicilya Adası!nın en büyük bal paketleme tesisi ziyaret edilerek bilgi alışverişi yapıldı ve kayıt altına alındı.  

Proje faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere ikinci ve üçüncü günlerde ise Agrigento'da bulunan Della Valle Otel'in toplantı salonunda ofis çalışmaları yapıldı. Tüm proje katılımcıları yaklaşık 1 ay önceden belirlenen gündemde yer alan konular dahilinde  sunumlarını yaparak, tecrübe paylaşımında bulundular. Eskişehir'den katılım sağlayan ekip lideri  İl Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ; Arıcılıkta maliyeti ve karlılığı etkileyen hususlar, Proje koordinatörü Dr. Hatice OLCAY; Proje faaliyetleri ve bütçenin kullanımı, 

Gıda ve Yem Şube Müdürü Tacettin IŞIK, Arıcılıkta bir günlük larvalardan kraliçe arı adayının oluşumunun önemi, Veteriner Hekim E. Selçuk ÖZKÜTÜK; Kraliçe arılarının üretim teknikleri, Gıda Mühendisi Ece DERGİ; Türkiye arıcılık haritası hakkında sunumlarını yaparak projeye katkı sağladılar. Projenin yabancı ortakları da gündemde belirlenen konular hakkında sunum yaparak, bilgi alışverişinde bulundular. 

Ev sahibi kurum yetkilisi  Dr. Giuseppe CAPODIECI tarafından tüm katılımcılara katılım belgesi takdim edilmesiyle program tamamlandı.

Fotoğraf Galerisi (20)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Eskişehir’De Kalıntısız Üretime Önemli Destek
...
Eskişehir’De Tki-Hümas İle Toprağa Can Geldi
...
Mihalgazi'de Pestisit Kalıntısını Önlemeye Yön ...
...
Eskişehir Göletleri Balıklandırma Projeleri İl ...
...
Atçılık Eskişehir’İn Yükselen Değeri Olmaya De ...
...
Eskişehirli 2260 Çiftçiye 14.5 Milyon Liralık ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : (Merkez Bina) Arifiye Mahallesi Süleyman Çakır Caddesi No:24 Odunpazarı/ESKİŞEHİR ------ Adres: (Kütahya Yolu Hizmet Binası) Kütahya Yolu Üzeri Sazova Mevkii Tepebaşı/ESKİŞEHİR

  • Telefon : Merkez: (0222) 230 34 38 / Kütahya Yolu: 310 17 17

  • Faks : Merkez: (0222) 230 27 68/ Kütahya Yolu: 310 04 76

  • E-Posta : eskisehir@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI