Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2017/20) 27 Nisan 2017 tarihinde 30050 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır. Tebliğ ile, çiğ sütün satış kriterleri belirlendi. Çiğ sütün yerel perakendeciler tarafından son tüketiciye satışını düzenleyen tebliğe göre, çiğ süt arzında sadece;
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinden izin almış süt üreten hayvancılık işletmesinden temin edilen çiğ sütün arzına izin verilmektedir.
Son tüketiciye arz edilecek olan inek veya manda çiğ sütleri Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikasına sahip; Brusellozdan ve Sığır Tüberkülozundan ari süt sığırı işletmelerinden, koyun veya keçi çiğ sütleri, Bruselloz Hastalığından Ari Sağlık Sertifikasına sahip işletmelerden temin edilecek çiğ sütlerin satışına izin verilmektedir.
Çiğ süt, sağımdan hemen sonra 4 °C'nin altındaki sıcaklıklara soğutulacak ve nakil sırasındaki sıcaklığı 4 °C'yi geçmeyecek sıcaklıkta satışa sunulabilecek.
Çiğ sütün son tüketiciye arzı, sağımdan itibaren 24 saat içerisinde gerçekleştirilebilecektir. Farklı sağım zamanları olan çiğ sütlerin arzı sırasında, ilk sağım zamanı esas alınacaktır.
Yerel perakendeci; süt üreten hayvancılık işletmecisinden bu Tebliğ kapsamında tedarik ettiği çiğ sütü, başka bir gıda işletmesine arz edemeyecektir.
Yeni yayımlanan Tebliğ hükümlerine 31.12.2017 tarihine kadar uyum sağlayan işletmeler Çiğ Süt satışı yapabilecektir.