T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Sağlıklı Nesiller Yetiştirmek İçin Hijyen Eğitimi

Yayın Tarihi : 4.02.2019

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce, Okul Kantini, Yemekhane ve Çay ocaklarında çalışan personele Hijyen Eğitimi verildi.

29.01.2019 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Emine SEVER tarafından açılışı yapılarak 29-30 Ocak 2019 tarihlerinde iki gün süreyle devam eden eğitime, İlimizde faaliyet gösteren Resmi ve Özel Eğitim Kurumlarının kantin, yemekhane ve çay ocaklarında çalışan toplam 120 personel katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Emine SEVER, toplantıda yaptığı konuşmada;

Yeterli ve dengeli beslenmeye her yaşta dikkat edilmesi gerektiğini ancak çocukların bağışıklık sistemlerinin çok güçlü olmadığı, gıda kaynaklı enfeksiyon ve hastalıklara daha açık olduklarını belirterek; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı nesiller olarak yetişmeleri için, hijyenik ortamda ve sağlıklı olarak beslenmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti.

 Okul çağındaki çocukların beslenmesinde okul kantinleri ve yemekhanelerinin temel bir yer teşkil ettiğini, çocuklarımızın öğle yemeklerinin buralardan karşılandığını ifade eden İl Müdürümüz Dr. Emine SEVER, Okul Kantinleri, Yemekhane ve Çay Ocaklarının kapalı olduğu yarıyıl tatilini fırsata çevirmek amacıyla çalışanlara Hijyen Eğitimi düzenlendiğini belirtti.

Çocuklarımızı sağlıklı nesiller olarak yetiştirme konusunda kararlı olduklarını, kantin ve yemekhane denetimlerinin senede en az iki kez yapılacağını belirten SEVER, tüm katılımcılara ve eğitimde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra İl Müdürlüğümüz personeli Gıda Mühendisi Zuhal ÜNAL CANBAZ tarafından katılımcılara iki gün boyunca, kantin, yemekhane ve çay ocaklarında gıda güvenilirliğinin sağlanması için hammadde alımından tüketiciye sunuma kadar dikkat edilmesi gerekli hijyen gereklilikleri, tutulması gerekli kayıtlar, 5996 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikler konusunda bilgi verilmesiyle eğitim sona erdi.