T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çocuklarımız Sağlıklı Büyüsün Diye Önce Hijyen

Yayın Tarihi : 10.12.2018

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce, geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri amacıyla, Okul Kantini ve Yemekhanelerinde çalışan personele Hijyen Eğitimi verildi.

26.11.2018 tarihinde Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda İl Müdür Yardımcımız Kemal ÇEVİK ile İl Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından açılışı yapılarak 26-30 Kasım 2018 tarihleri arasında 5 gün süreyle devam eden eğitime, İlimizde faaliyet gösteren Resmi ve Özel Eğitim Kurumlarının kantin ve yemekhanelerinde çalışan toplam 206 personel katıldı.

Düzenlenen eğitimde, İl Müdürlüğümüz personelleri Gıda Mühendisi Zuhal ÜNAL CANBAZ, Ziraat Mühendisi Dr. Ayşe Aydan BARUT ve Veteriner Hekim Dr. Hatice OLCAY tarafından katılımcılara, Gıda hijyeni, Gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, Gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri ile Gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler konularında bilgi verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürümüz Dr. Emine SEVER düzenlenen eğitimle ilgili yaptığı açıklamada;

Hijyen Eğitimine katılan Okul Kantini ve Yemekhanelerinde çalışan personele "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında, hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kuralların anlatıldığını belirtti.

Çocuklarımızın bağışıklık sistemlerinin çok güçlü olmadığı için gıda kaynaklı enfeksiyon ve hastalıklara daha açık olduklarını belirten İl Müdürümüz Dr. Emine SEVER, Müdürlüğümüzce çocukların sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla okul kantin ve yemekhanelerinin yılda en az iki kez denetlendiğini ifade etti.

Çocuklarımızın sağlığını korumak konusunda kararlı olduklarını ve kantin denetimlerine aynı ciddiyetle devam edileceğini belirten İl Müdürümüz SEVER, Hijyen Eğitimine katılan Okul Kantini ve Yemekhane Çalışanları ile eğitimde emeği geçen tüm personele teşekkür etti.