T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Uluslararası HACCP Eğitimi Toplantısı Eskişehir’de Yapıldı

Yayın Tarihi : 23.07.2018

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği alan 2016 -1-TR01-KA202-034381 numaralı "The Establishment of HACCP Training Modules on Food and Feed Safety in the Light of European Standards- BestFOOD (Gıda ve Yem Güvenliği için HACCP Eğitim Modüllerinin AB Standartlarında Oluşturulması) isimli projenin kapanış toplantısı 18 Temmuz 2018 tarihin'de The Merlot Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya; Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin TÜTÜNCÜ, İl Müdürümüz Erkan ALKAN, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Almanya-İngiltere-Slovakya-Ankara Üniversitesinden proje ortaklarının temsilcileri, Eskişehir'de bulunan Resmi Kurumlar, Belediye Başkanlıkları, Sivil Toplum Kuruluşlarının  ve bazı Gıda Firmalarının yetkilileri olmak üzere 120 kişi katılım sağladı.

Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin TÜTÜNCÜ; Konuşmasında bu proje ile Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi olan "HACCP" ile gıda güvenliğinin sağlanması adına olumlu gelişmeler sağlanacağını, proje kapsamında hazırlanan 8 adet eğitim modülünün Türkçe, İngilizce, Almanca ve Slovakça dillerinde olması ile uluslararası boyutu olduğunu, Eskişehir ve Ülkemiz için önemini vurguladı.

İl Müdürümüz Erkan ALKAN konuşmasında; Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projeleri başvuru sonuçlarına göre; Avrupa Birliği Komisyonuna sunulan 287 adet proje teklifinden, Yenilik Geliştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 25 proje teklifinin hibe almaya hak kazandığını, İl Müdürlüğümüz projesinin de bu projeler arasında yer aldığını ifade etti. Projenin Türkiye'de ilk olması ve pilot proje olması ve 35 dersin 4 dilde hazırlanması  ile sadece Ülkemizde değil Tüm AB Ülkeleri ve diğer Ülkelerde de ilgili kişiler uzaktan eğitim alacaklarından kurumsal, bölgesel ve uluslararası düzeyde olumlu etkilerinden bahsetti. Böylelikle Gıda Güvenliği ve HACCP Uygulamalarında ülkeler arası farklılıkların en aza indirileceğini ifade etti.

Proje koordinatörü Veteriner Hekim Dr. Hatice OLCAY; Projenin somut ve soyut kazanımları,  amacı, hedefleri, HACCP Eğitim Modüllerinin içeriği hakkında bilgi verdi. Projenin Almanya Ortağı Tuncay ÖZER; Proje web sitesi ve ICT Eğitim Modüllerinin teknik özellikleri, sınav ve sertifika şartları hakkında, Slovakya Tarım Üniversitesinden Dr. Peter ZAJAC ise Slovakya'daki   HACCP Uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Proje ortağımız Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Prof. Dr. Ufuk Tansel ŞİRELİ; Gıda Güvenliğini Etkileyen Tehlikeler ve HACCP konularında sunum yaptı.

Eğitim sonunda kapanış konuşması yapılarak, anı fotoğrafları eşliğinde iyi dilek ve  temenni ile toplantı ve öğle yemeği sonrası program sonlandırıldı.