Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce, "Okullarda Gıda Güvenilirliği" ile ilgili eğitimler verildi. Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2018-2022 Stratejik Planı'nda; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan hedef doğrultusunda "Okullarda gıda güvenirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" amacıyla İl Müdürlüğümüzce de belirlenen plana uygun eğitimler verilmektedir.
Bu stratejik plan kapsamında Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Fatma Özenen, Serpil Uludağ Güner, Ece Dergi ve Nilgün Sözen Sunar ile Veteriner Hekim Hatice Olcay tarafından; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği Adalet İlkokulu 4. Sınıfta öğrenim gören 160 öğrenciye "Okullarda Gıda Güvenilirliği" temalı sunum gerçekleştirildi. Güvenilir gıda, Hijyen ve Gıda Hijyeni, Mikroorganizmaların Gıdalara Bulaşma Kaynakları, Gıda Zehirlenmesi, Gıdalarda Oluşabilecek Riskler ( Fiziksel, Kimyasal, Biyolojik), Gıdalarımızı Saklama Kuralları, Kantinde Gıda Güvenilirliği, Beslenme Çantamızda Gıda Güvenilirliği konuları anlatıldı. Bununla beraber ''Alo Gıda 174'' hattına şikâyetlerin de nasıl yapılabileceği konusunda öğrencilerin bilgilendirildiği eğitimlerde, Bakanlığımızın uyguladığı ''Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Projesi'' hakkında da anlatım gerçekleştirildi.
Verilen eğitimlerde öğrencilerin doğru kuralları aileleriyle de paylaşılabilmeleri amacıyla İl Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu "Güvenli Gıda Hazırlanması İçin 10 Altın Kural" başlıklı lifletlerin öğrencilere dağıtılması ve öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından eğitimler sonlandırıldı.